Sivut

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Granoffee

Olen jo pidemmän aikaa pyöritellyt mielessäni kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia ja banaania sisältävän banoffee –kakun reseptiä. Ongelmanani on, että en erityisesti pidä kinuskin ja banaanin yhdistelmästä. Karpalot ja kinuski sitä vastoin sopivat mielestäni yhteen paremmin kuin hyvin. Päätin siis muokata reseptistä oman versioni ja korvata banaanin pakastekarpaloilla. Liiallista makeutta välttääkseni maustoin kermavaahdonkin pelkällä vaniljasokerilla, mutta mikäli pitää makeammasta kermavaahdosta, voi toki halutessaan lisätä mukaan 1-2 rkl sokeria. Pohjan voimäärässä ei kannata kitsastella (niin kuin itse yritin), sillä silloin pohjasta tulee helposti murenevaa, eikä kakku tahdo leikattaessa pysyä kasassa. Kaiken kaikkiaan resepti toimi mielestäni hyvin!


Granoffee –karpalo-kinuskikakku
Pohja

300 g Digestive –keksejä
100 g voita
Täytteeksi
1 tlk (n. 400 g) sokeroidusta kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
2-3 dl pakastekarpaloita
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria

Keitä ja jäähdytä kinuski. Sulata voi. Murustele keksit hienoksi ja sekoita huolellisesti voin kanssa. Painele muruseos noin 20 cm läpimittaisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Lusikoi kinuski tasaisesti murupohjalle ja ripottele pinnalle karpalot. Voit halutessasi säästää reilun kourallisen karpaloita kakun pinnalle koristeeksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto kakun pinnalle ja koristele karpaloilla. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.


Vinkkejä:
Kinuskin keittäminen: Pienellä kärsivällisyydellä nimenomaan sokeroidusta kondensoidusta maidosta saa hyvin vähällä vaivalla aikaan ihanan paksua kinuskia. Irrota purkista etiketti ja laita se kattilaan, jonka pohjalla on pari senttimetriä vettä. Peitä kattila kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia riippuen siitä, kuinka tummaa ja paksua kinuskia haluat. Anna tölkin hieman jäähtyä ennen kuin avaat sen.

Irtopohjavuoasta: Ostin hiljattain Städterin säädettävän kakkurenkaan, jolla saa tehtyä esimerkiksi hyydytettävät juustokakut suoraan tarjoilualustalleen. Vuokaa voi käyttää myös kakkujen paistamiseen, jolloin pohjan voi tarvittaessa peittää foliolla. Pyöreä vuoka säätyy halkaisijaltaan 18 cm:stä aina 30:cm:in ja maksaa parisen kymppiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti