Sivut

perjantai 23. syyskuuta 2011

Madeirakastike

Tässäpä ensimmäinen lupaamistani resepteistä keväisistä illanistujaisistamme. Loistava kastike ankan ja miksei muunkin tumman lihan seuraksi ja helppo vieläpä helppo valmistaa - kunhan vain malttaa uhrata aikaa kastikkeen keittelyyn.


Madeirakastike
Resepti kirjasta: Gordon Ramsay three star chef
2 rkl oliiviöljyä
2 banaanisalottia kuorittuna ja silputtuna
1 laakerinlehti
muutama timjaminoksa
1 valkosipulinkynsi kuorittuna
n 100 g (tai enemmän) lihan perkeitä (possua, nautaa tai siipikarjaa)
250 ml madeiraviiniä
150 ml portviiniä
500 ml vasikanlientä
500 ml kanalientä
merisuolaa ja mustapippuria

Ohjeesta valmistuu n 500 ml valmista kastiketta

Kuumenna oliiviöljy laakeassa kasarissa, lisää salottisipuli, yrtit ja valkosipuli ja kuullota 4-6 minuuttia kunnes sipuli pehmenee. Lisää lihan perkeet ja paista muutaman minuutin ajan kunnes liha saa väriä. Lisää kattilaan madeira ja portviini ja anna poreilla kunnes liemi on vähentynyt yhteen kolmasosaan. Lisää  vasikan- ja kanaliemi ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä kastiketta kasaan kunnes jäljellä on yksi kolmasosa nesteestä tai kastike on paksuuntunut ja saanut siirappimaisen koostumuksen. Siivilöi kastike tihellä siivilällä. Tarkista mausteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti