Sivut

tiistai 17. tammikuuta 2012

Hyvää huomenta - ohrapuuroa uunissa

Maailman helpoin aamupala valmistuu hellästi uunissa haudutellen ja maistuu hyvältä kylmänäkin. I'm in looove. :)


 Ohrapuuro uunissa
12 dl kevytmaitoa
2 dl kokonaisia (luomu) ohrasuurimoita
1 tl suolaa

 4-6 annosta

Mittaa ainekset uuninkestävään pataan tai kattilaan. Hauduttele kannen alla 80 asteisessa uunissa yön yli tai vähintään viiden tunnin ajan kunnes puuron koostumus on mieleistäsi. Laktoositon maito punastuu pitkään haudutettaessa, mutta puuron makuun se ei vaikuta. Nauti voisilmän ja maidon tai marjojen kera.

PS. Kokeiltuani kyseistä reseptiä äitini uudella hienolla uunilla, jonka termostaatti toimii takuulla tarkemmin, kuin oman uunini, kävi ilmi, ettei 80 astetta ollutkaan riittävästi. Mikäli siis omistat uunin, jonka termostaatti tosiaan pitää uunin siinä läpötilassa, johon sen säädätte, eikä plus/miinus 20 astetta säädetystä lämpötilasta, suosittelen käyttämään 100 astetta 80:n sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti